Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Virtuális nyílt napunk

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Virtuális nyílt napunk

Tisztelt Érdeklődők! Kedves leendő Diákjaink!

 

A járvány-helyzet sajnos nem teszi lehetővé, hogy megtartsuk „Nyílt napunkat” a megszokott rend szerint. Szeretnénk ettől függetlenül minden kedves érdeklődőt meghívni és vendégül látni egy rendhagyó, virtuális nyílt napon.

Nyílt napunkat eredetileg november ötödikére terveztük, de digitális formában hosszabb ideig is elérhető lesz.

Elsőként hadd ajánljuk figyelmükbe bemutató filmünket, amelyet nyílt napunk „előzetesének” is tekinthetünk.

Nyílt napunkon általában lehetőség nyílik arra, hogy az érdeklődők megismerkedjenek épületünkkel, ezt egy digitális séta keretében most itt tehetik meg. Lehetőség nyílik arra is, hogy órákat látogassanak a leendő jelentkezők. Most a tanszakok óráin készült felvételekkel próbáljuk pótolni ezeket. A virtuális séta során „benyithatnak” egy-egy terembe, ahol a terem felirata szerinti óra hallgatható meg, de a közzétett óra-felvételek listája innen is elérhető.

A filmek, és a virtuális séta egészen a felvételiig elérhető marad, de a nyílt napon tartandó fórumok is valamilyen formában megmaradnak: Az elhangzó legjellemzőbb felvetések írásos, kérdés-felelet formában, mint „gyakran ismételt kérdések” olvashatóak lesznek honlapunkon.

A kérdéseket megelőzve szeretnénk megosztani Önökkel néhány fontos statisztikát, amelyek éppen egy felvételi időszak előtt fontosak lehetnek:

Iskolánk tantárgyi átlageredményei az elmúlt években. (Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az átlagok folyamatosan javulnak és ez nem egyre engedékenyebb osztályozási gyakorlatunk eredménye, hiszen akkor az érettségi eredmények mást mutatnának)

Az elmúlt évek érettségi átlageredményei.

Az utolsó néhány év országos kompetenciaméréseinek eredménye. (Itt szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy iskolánk messze az országos szakgimnáziumi átlag felett teljesít. Alapvetően humán beállítottságú intézményként a szövegértés területen még a gimnáziumi országos átlagot is meghaladjuk, de matematikából is csak kevéssel a gimnáziumi országos átlag alatt teljesítünk.)

Visszatérő kérdés: hogyan alakul a leendő kilencedikesek órarendje. Itt megtekinthetik a 9. évfolyam általános órarendjét, a legjellemzőbb hangszeres szakon tanuló diák szempontjából.

A közismeret szép eredményei mellett természetesen még nagyobb figyelmet kapnak a szakmai tárgyak eredményei. Ennek értékeléséhez ajánljuk az országos és nemzetközi versenyeken elért eredményeinket:

Versenyeredmények 2019/2020

Versenyeredmények 2018/2019

Versenyeredmények 2017/2018

 

Ugyanígy figyelmükbe ajánljuk beiskolázási statisztikánkat:

Továbbtanulás 2020

Továbbtanulás 2019

Továbbtanulás 2018

 

November ötödikén két online fórumot is tartunk.

Egyik fórumon 16:00- 17:00-ig diákjaink várják leendő diáktársaik kérdéseit, és válaszolnak ezekre élő közvetítés keretében.

A másik fórumon 17:00- 18:00-ig pedig az iskola vezetése várja az érdeklődő szülőket hasonló virtuális beszélgetésre. A két fórum ezen a linken érhető el 15:45-től. Az élő kapcsolatok idején írásos kérdéseket lehet feltenni, amelyre lehetőség szerint a közvetítés során válaszolni fogunk.

 

Végül szeretnénk kiemelni, hogy a bemutató filmeket, az órák felvételeit hangkultúra szakos növendékeink készítették! Ezért nem csak köszönettel tartozunk nekik, hanem nagyon büszkék is vagyunk rájuk! A virtuális sétát pedig volt növendékünk, Fodor Benedek, az Óbudai Egyetem hallgatója készítette, neki külön is köszönjük elkötelezett munkáját!

 

Visszaugrás a navigációhoz