Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Razvaljajeva Anasztázia

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Razvaljajeva Anasztázia

Az orosz származású Razvaljajeva Anasztázia gyerekkora óta Magyarországon él.

Hétévesen kezdett hárfázni édesanyja, Gorbunova Natalia irányításával. Tanulmányait Felletár Melindánál folytatta a Szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban, majd 2011-ben Vigh Andrea növendékeként diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 2019-ben doktorált, disszertációját a 20. századi és kortárs szóló hárfairodalomról írta.

 

A Zeneakadémia tehetséggondozó programjának (2010/2011) és karrierirodájának (2014) kiemelt támogatottja volt.

2011-ben Junior Prima díjat, 2015-ben Fischer Annie ösztöndíjat kapott.

2020-ban Kult50 elismerésben részesült a konvenciókat meghaladó tevékenységéért és a Schubert Winterreise című dalciklusának előadásáért Baráth Emőke operaénekessel, Novák Eszter rendezésében. A szegedi Nemzetközi Hárfaverseny művészeti vezetője.

 

Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium hárfatanára.

 

A tanítás mellett szóló- és kamaraesteket ad, széleskörű repertoárja a barokktól a kortárs zenéig terjed. Seleljo Erzsébettel Duo SeRa néven alapított szaxofon-hárfa duójával főként magyar kortárs zenét játszik.

2021-ben megjelent a Debussy dalokra épülő Debussy NOW! című közös lemeze Harcsa Veronika jazzénekessel és Fenyvesi Márton jazzgitárossal a BMC Records gondozásában.

 

Visszaugrás a navigációhoz