Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Teltház a Müpában!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Teltház a Müpában!

A Szent István Filharmonikusokkal együttműködésben ismét felléphetett iskolánk Fúvószenekara a Müpa Bartók Béla Hangversenytermében! 2020-ban, pár nappal a rémes emlékű covid-lezárás előtt szerencsésen éppen megtarthattuk hasonló koncertünket, amelyen Magyarországon először bemutattuk a világhírű Johan deMeij ötödik szimfóniáját. A nagy sikerre való tekintettel „közkívánatra” idén ismét műsorra tűztük ezt az izgalmas művet. A szimfóniában fellépett velünk iskolánk Női- és Férfikara, valamint a Szent István Király Oratóriumkórus. Szoprán szólistánk idén is Bódi Zsófia volt.

A koncert első felében Verdi: A végzet hatalma című operájának közkedvelt nyitánya, valamint Franco Cesarini fuvolaversenye, a Concerto Rococo hangzott el. Szólistánk ezúttal Bessenyői Eszter 12. évfolyamos tanítványunk volt, aki számos versenyen szerzett rangos díjával érdemelte ki a lehetőséget, hogy szólistaként színpadra léphessen.

A koncertre minden jegy elkelt, még a harmadik emeleten is az összes széken ültek, hatalmas élmény volt ekkora közönség előtt ilyen nagyszerű körülmények között fellépni.

Köszönjük a véget nem érő tapsot, a lelkesedést és a lehetőséget. Jövőre folytatjuk!

Visszaugrás a navigációhoz