Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

9. Az első kooperációk

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

9. Az első kooperációk

Ahogy jeleztem, heti kooperációk történnek az érintettek bevonásával. Az első ilyen múlt héten még nem a helyszínen, hanem a Beruházási Ügynökség tárgyalójában volt, ahol Csernyus Lőrinc építész ismertette a terveket a jelen lévőknek. Ott volt az Önkormányzat képviselője, a kivitelező és az Ügynökség egyaránt. A kiviteli tervek alapján részletkérdések merültek fel, amelyekre építészünk nem tudott kimerítően válaszolni, mert az egyes szakágak kiviteli terveinek olyan mélységű részleteire vonatkozott, hogy inkább az egyes résztervek készítőinek bevonásával lehet ezeket tisztázni, így akkor abban maradtunk, őket a következő, már a helyszínen tartandó kooperációra meghívjuk. Az Önkormányzat képviselőjét nagyon nyugtalanította a pincében helyenként mutatkozó vizesedés problémája, ezért ezek egy héttel későbbi szemrevételezését javasoltuk, hogy a megfelelő megoldást lehessen rá választani.

Egy héttel később a helyszínen megvizsgáltuk a vizesedés helyeit és úgy láttuk, azok sokkal inkább belső forrásból (zuhany-szivárgás, pára lecsapódás) származhat, az épület lábazati szigetelése valószínűleg rendben van. (Az Önkormányzat képviselője nem jött el.) A gépészeti kérdések helyszínen történő egyeztetése megnyugtatóan zárult.

A következő hétre a lift tervezőjét lesz szükséges elhívni kivitelezési részletek tisztázása érdekében.

A munkák megkezdődtét egyelőre két mobil WC és az őrzés céljait szolgáló konténer elhelyezése jelzi, de ez csak a felszín: Az épület átadása óta látványos munka bár még nem kezdődött el, de a kivitelező fővállalkozó eközben nagy erőkkel dolgozik a megfelelő alvállalkozók kiválasztásán és szerződéseik megkötésén, ez indokolja a számtalan, részletekre vonatkozó kérdést. Amint ezek tisztázódnak, megkezdődik a munka látványosabb része.

Egy „apró” részlet, csak azért, hogy ne maradjunk friss információ nélkül: A felújításhoz 203 db, öszesen 51 féle ablak, valamint 291 db, összesen 62 féle ajtó készül…

Visszaugrás a navigációhoz