Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Intézményünkbe látogatott Sir Simon Rattle

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Intézményünkbe látogatott Sir Simon Rattle

„…fiatalabb koromban bármire képes lettem volna azért, hogy egy ilyen lehetőségeket kínáló iskolába járhassak!…”
(Sir Simon Rattle, 2014. november 13., Budapest)

Szenzációs látogatás iskolánkban!

Fantasztikus estével lettünk gazdagabbak novemberben.
Régi ígéretét valóra váltva ellátogatott iskolánkba Sir Simon Rattle. Az ifjúság zenei nevelésében elkötelezett karmester hívásunknak szívesen tett eleget.
A Berlini Filharmonikusok budapesti koncertjére érkező mester egyenesen a repülőtérről érkezett iskolánkba, ahol már az épület előtt tömeg várta és üdvözlő kórus iskolánk nőikara részéről. Az aulában az ütőzenekar zenéje fogadta (emlékeztetve a világhírű karmestert ütőhangszeres múltjára).

Elsőként a Tücsökzenekar próbáját látogatta meg, ahol Purcell Rondóját próbálta iskolánk legkisebb vonósaival. Fantasztikus volt látni azt a lelkesedést és szeretet, amellyel ezekhez kicsikhez fordult a világhírű művész, miközben a legmagasabb zenei igényeket is megfogalmazta velük szemben. Sőt! Nemcsak megfogalmazta, de segítségével meg is tudták valósítani!

Látogatását a Szakközépiskolai Fúvószenekar próbáján folytatta, ahol Rossini Semiramis nyitányát vezényelte. Felemelő élmény volt mind a zenekarnak, mind a szépszámú közönségnek, ahogy a professzionális igényeket támasztó, de mindvégig lelkes, derűs karmester páratlan kisugárzása magával ragadta a középiskolás korosztály képviselőit.
Mindenképpen iskolánk, zenekarunk elismerése, hogy Simon Rattle alig akarta elhinni, hogy az általa vezényelt zenekar valóban középiskolai zenekar, sőt egyetlen középiskola hallgatóiból álló zenekar…

Búcsúzásakor megígérte, hogy ha előadói programja ismét Budapestre vezetné, ismét örömmel ellátogat hozzánk.

Alig várjuk!

Fotók az eseményről:

Visszaugrás a navigációhoz