Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Pizzicato Gitárzenekar

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Pizzicato Gitárzenekar

2012-ben alakult iskolánk gitárzenekara. PIZZICATO GITÁRZENEKAR nevet kapta, ez a zenei kifejezés annyit jelent: pengetve megszólaltatni. A zenekar különleges arculatát az adja, hogy zeneiskolai és szakgimnazista növendékek együtt muzsikálnak benne. A zeneiskolai szolfézs alapvizsga után kötelezően választható tárgyként, a szakgimnazisták kamara-zenekar tárgyként vehetik fel. Heti rendszerességgel próbálunk.

Évente több hangversenyt szervezünk a megtanult darabok bemutatására, melynek iskolánk koncerttermei, kerületi idősek otthona, kerületi templomok adnak otthont. Volt alkalma a zenekarnak a Nádor terem gyönyörű dísztermében is közreműködni, saját szóló estemen illetve kollégámén is kísért bennünket a Pizzicato Gitárzenekar. Iskolán kívüli tevékenységként többször részt vettünk a Klasszikus Gitárzenkari Fesztiválon Debrecenben, ahol Kiemelt Nívódíjat kaptunk.

Első gitárosként hangszeremmel együtt vezetem a zenekart, kollégám pedig akusztikus basszusgitárral erősíti az alsó szólamot. Zenekarunk rendelkezik egy oktáv gitárral, mely az iskola tulajdona.

Együtt működtünk már az ének tanszakkal is, ahol a gitárzenekar kísérte az énekes szólistát. Latin-amerikai daraboknál ütőhangszeres növendékek ritmus kíséretével egészítjük ki a hangzást. Illetve állandó kísérőnk, kollégám tehetséges csellista kisfia, egyedülálló hangzást adva így gitárzenekarunknak. Repertoárunk a reneszánsztól a barokk versenyműveken át egészen a latin-amerikai zenéig terjed.

 

Visszaugrás a navigációhoz