Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Ütőegyüttes

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ütőegyüttes

A zenekar 1996 tavaszán alakult a Szent István Király Zeneiskolában. Fellépéseit nem várt sikerek követték számtalan meghívással, rádiós és televíziós felvételekkel. Játszottak sok iskolában, művelődési házban, a Papp László sportarénában és többször a kongresszusi központban.

Legnagyobb sikerüket 1998. júliusában érték el. A zenekarról készült negyvenöt perces televíziós film a bulgáriai Nemzetközi Zenés Filmek fesztiválján Arany Antenna díjat kapott a gyermek kategóriában. Ezért pedig a Magyar Televízió elnöke Nívó díjban is részesítette őket.

Tagjai életkora az óvodástól az egyetemistáig terjed.

Repertoárjuk klasszikus darabok és világslágerek ütő zenekari feldolgozásából áll. 2001-re túljutottak a huszadik televíziós szereplésen és elérkeztek életük nagy állomásához.

Öt és fél évnyi kitartó munka és sikerek után lehetőség nyílt egy önálló CD lemez megjelentetésére.

A Magyar Rádió felajánlotta 2001. nyarán, hogy a 22-es stúdióban elkészüljenek a felvételek 2004. április 30-án a hősök terén nagyszabású koncertet adtak az EU csatlakozás tiszteletére.

  1. és 2007. 2012 . 2016. májusában olaszországi vendégszereplésen vettek részt.
  2. március 31-én, és április 1-én ünnepelték tizedik születésnapjukat ünnepi koncertekkel.
  3. március 24-én a Duna televízió élő egyenes adásában kapták meg a „Magyar csillagok” díjat.
  4. Öttusa Világbajnokság megnyitója Papp László Sportaréna.

Amire büszkék, hogy sok jótékonysági hangversenyt adtak rászoruló gyermekeknek. Pl.: Heim Pál Gyermekkórház, Aranyág TV műsor, Nemzetközi gyermekmentő Szolgálat, IX. kerület, XIII. kerületi óvodák, Krisztinavárosi Általános Iskola, Emberkék Gála Mozgássérült Gyermekeknek Egy-Másért Alapítvány, Szögi Lajos családja javára, Magyar Vöröskereszt, Munkácsy Mihály Általános Iskola stb.

A zenekar nem haszonszerzésre „szakosodott” társaság, hanem a zene örömét átélő és továbbadó lelkes gyermekek és ifjak gyülekezete.

Ütőegyüttes eddigi fellépései

 

Visszaugrás a navigációhoz