Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

18. Vészkijárat!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

18. Vészkijárat!

Zajlanak az események. A héten vezetőtársaimmal meglátogattuk az épülő házat. Sőt! A hölgyek segítségével kiválasztottuk az aula, a folyosók és a mellékhelységek leendő burkolatait. Legközelebb azokról is hozok képet. Azt hiszem mindenkinek inspiráló volt látni a romjaiból lassan ébredező új épületet!

Hátunk mögött a tetőszerkezet ragasztott fatartói már a tetőn, hamarosan kezdődik a tetőszerkezet ácsolása. Nagyon látványos pillanat lesz!

Közben a háttérben emelkedik a Városliget léghajója

Alabárdos tanárnő is elkísért, hogy aktuális akusztikai kérdéseket megválaszoljon és talált nekünk egy „ereklyét”, elhoztuk emlékbe.

Megkezdődött az új elektromos hálózat kialakítása: szürke csövek – erősáram, piros kábel – tűzjelző.

Na, és a legizgalmasabb: Teljes valójában feltárult előttünk a menekülőalagút! Két bejárata volt egykor: a trombitás és tubás gyakorlókból indult a „vészkijárat” majd kis szűkület után egysávosra karcsúsodva folytatódott, nem tudható, meddig. Valahol a Nagyterem alatt húzódik tovább. Nem ismert, hogy csak éppen a kerten belül bukkant fel az alagút vége, vagy akár egészen az Újvidék térig húzódhatott. Ezekre már hiába keressük a választ, de talán nem is érdekes.

Felülnézetben:

Valószínűleg a Nagyterem építésekor előkerülhetett, de nem kapott figyelmet és az akkor feltárt alagutat részben betömték, de valami látszik abból a sötétségből, amit szimbolikusan – reméljük örökre – magába temetett.

Visszaugrás a navigációhoz