Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Továbbképzés a szolfézs tanszakon

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Továbbképzés a szolfézs tanszakon

A zeneiskola szolfézs tanszakán az új tanévet a frissen felújított központi épületünkben egy nem mindennapi 2 napos továbbképzéssel kezdtük. Előadónk Goldmann Anikó volt, a “Minden napra egy játék – dalok 5 kontinensről” könyv szerzője. A dalokat koreográfiákkal színesítve tanultuk meg, sok játékkal, és különböző eszközök segítségével. Az egész napos program 9h és 16h között zajlott. Vendégeink voltak a gödöllői Chopin zeneiskola és a Mátyásföldi Bornemisza Zeneiskola szolfézs tanárai.

A szerzőről elmondható, hogy egy nagy újító a zeneoktatás terén, új utakat, módszereket kutatva. Zenei tanulmányait a Bartók konzervatórium után az ELTE ének-karvezetés szakán folytatta, majd Jeruzsálemben az Academy of Music and Dancet végezte el és ezután a Levinsky College Of Education képzést sajátította el. Itt tanulta azt a módszert, ami a zenét a mozgással kombinálja. Emellett sokáig fagottosként játszott egy izraeli szimfonikus zenekarban. 12 év után családjával hazaköltöztek Magyarországra. Itthon jelenleg az Újpesti Zeneiskolában tanít. 

A több mint 150 dal és játék megtanulása több évre szóló muníciót adott számunkra, hogy a zeneismeret órákon frissítsük és színesítsük a repertoárunkat.

Azt is megtanultuk, hogy amit átadunk, azt csak örömmel és jókedvvel érdemes megtenni. “Do what makes you happy.”

 

Visszaugrás a navigációhoz