Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Lóránt Dorottya

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Lóránt Dorottya

Debrecenben születtem, zeneszerető család második gyermekeként. Testvéreim szintén tanultak hangszeren játszani, négyünk közül ketten a zenei pályát választottunk.

Zeneiskolai tanulmányaimat 2000-ben kezdtem meg a Simonffy Emil Zeneiskolában, Debrecenben. Első hegedűórám emléke még mindig élénken él bennem: Szálkainé Gál Gabriella simogató hangjával és gyönyörű hegedűjével rögtön elvarázsolt. A hegedű mellett később zongora és balett tanulmányokat is folytattam az intézményben.

Szakközépiskolás éveimet a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában töltöttem Versánszky Ildikó osztályában.

2011-ben felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára, Kardos Ildikó osztályába. Ebben az időszakban meghatározó élmény volt számomra Szilvay Géza és testvére, Szilvay Csaba továbbképzése, ahol részletesen bemutatták az általuk kidolgozott Colourstrings hegedű- és csellóiskolát. Ennek az élménynek, valamint korábbi tanárom, Versánszky Ildikó odaadó támogatásának hatására kezdtem egyre jobban érdeklődni a pedagógia iránt, így 2014-től hegedűtanár szakon folytattam tanulmányaimat dr. Ittzés Tamásnál.

Tanítási gyakorlatomat a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolában töltöttem, ahol Ácsné Szily Éva volt a mentorom.

Hegedűtanári diplomámat 2016-ban vehettem át.
Frissdiplomásként rövid időre visszatérhettem alma materembe, a debreceni zeneiskolába – immár tanárként – ezzel párhuzamosan Egyeken is tanítottam.

2017 óta vagyok a Szent István Király Zeneiskola tanára, 2018-tól a zeneiskola Kabóca Zenekarának munkájában is részt veszek.

Visszaugrás a navigációhoz