Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Geszthy Szabó Veronika

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Geszthy Szabó Veronika

Énektanulmányait Újpesten kezdte, majd a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta. 2004-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énekművész, -tanár szakán Andor Éva növendékeként, és opera tanszakán Kovalik Balázs osztályában.

1998 és 2004 között több rangos hazai énekverseny helyezettje és különdíjasa volt. Legjelentősebb különdíj: Egy szerep a Magyar Állami Operaházban (2004-ben debütált az Erkel Színház színpadán Kacsóh Pongrác: János vitéz c. dalművében Iluskaként). Fél évig az Operabarátok Alapítvány ösztöndíjasa volt. Elvégezte a Budapesti Operettszínházban működő Operett Akadémiát. 2005-ben debütált a Budapesti Operettszínházban Kálmán Imre: Marica grófnő c. operettjének címszerepében.

2015 szeptemberétől a zuglói Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola magánének- és hangképzéstanára.

Visszatérő közreműködője a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak (itt oratórium-szólók mellett a Kovalik Balázs rendezte Mozart-maraton Susannája volt 2006-ban és 2007-ben), valamint a Zuglói Filharmónia rendezvényeinek.
Szólistaként szerepelt Londonban, Firenzében, Münchenben, Frankfurtban, Baden Badenben, Valenciában, Bukarestben, Montreálban, Floridában, Tokióban, Kolozsváron. Vendégművészként játszott a debreceni Csokonai Színházban, a Veszprémi Petőfi Színházban, a Soproni Petőfi Színházban, a Győri Nemzeti Színházban, a Pesti Magyar Színházban, a Szolnoki Szigligeti Színházban és a Turay Ida Színházban.
Több mint 10 évig rendszeresen énekelt a Magyar Állami Operaházban, az Operavisit Kft. koncertjein.

Visszaugrás a navigációhoz