Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

20. Nincs megállás (már nem is lesz)

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

20. Nincs megállás (már nem is lesz)

Bár néhány hete nem jelentkeztem, ezek a napok sem teltek eseménytelenül. A kevésbé látványos változások miatt sem írtam újabb fejezetet, de mostanra már mindenképpen van egy kis látnivaló:

A tetőszerkezet végigfutott a harmadik emeleten, megérkeztek az üvegtáblák a felülvilágítóhoz (Volt már erről szó? A harmadik emeleti folyosó fölött végig tetőablakok lesznek, természetes fény világítja majd meg.)

A belső udvaron elkészült az alapozás, folyik a falak megerősítése, mielőtt további szintet húznának rá.

Megérkezett az ablakok prototípusa, elfogadtuk a színét, minőségét, indul a sorozatgyártás. Az eddigi duplán nyíló ablakok helyett most egyszárnyúak készülnek háromszoros üvegezéssel és ütközéssel, ami a legmagasabb hangszigetelési igényeknek is megfelel. A földszinti rettenetes műanyag ablakokat is elfelejthetjük, mint egy rossz álmot.

Tudvalevő, hogy a szörnyű háború, az energiaválság nagyon komoly nehézségeket okozott az építőiparban is. Sok beruházás elindítását elhalasztotta a Kormány annak érdekében, hogy a már futó beruházásokra legyen elegendő forrás. Itt fizetődött ki az az elszánt igyekezetünk, hogy még márciusban kiköltöztünk az épületből, vállalva az tanév közbeni költözés kényelmetlenségeit! Egyrészt ezt az építkezést nem kellett elhalasztani, sőt: Október 19-én megjelent a Magyar Kormány 1492/2022. számú határozata, amely „egyes kivitelezés alatt álló beruházások megvalósításához szükséges többletforrások” biztosításáról döntött. Ennek 91. (!) pontjában iskolánk beruházásához szükséges többlet források biztosításáról döntött. Le sem írom a számot, hogy mennyi pénzről van benne szó, de több, mint kilencjegyű…

A végére egy csemege: a tubás gyakorló. Majdnem akkora rend van benne, mint szokott!

Visszaugrás a navigációhoz