Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Bocsák Gábor

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Bocsák Gábor

Hegedű tanulmányaimat a Szent István Király Zeneiskolában kezdtem hét éves koromban.  Szirom Aranka és Földesi Lajos voltak a tanáraim.

A Konzervatóriumban Halász Ferenc, a Zeneakadémián pedig Kertész István osztályába jártam.

1995-ben diplomáztam, a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével, és ettől az évtől kezdtem tanítani is, először itt a Zeneiskolában, majd a Konzervatóriumban.

2000-ben kineveztek a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertmesterévé, amit a következő évben  abbahagytam, és egész állásban kezdtem tanítani.

Zeneiskolai szinten növendékeim kétszer nyertek második díjat az Országos Bartók Béla duó versenyen, ahol tanári különdíjat kaptam. 2019-ben egy növendékem szintén második lett az Országos Koncz János Hegedűversenyen, ahol szintén tanári különdíjat és a Fesztivál Akadémia különdíját is megkaptam.

Szakgimnáziumi növendékeim közül eddig mindenki bejutott valamelyik felsőoktatási intézménybe, legtöbben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre.

Tanári pályámon nagy hatással volt rám Vermes Mária és Makláriné Baranyai Valéria szakmai, emberi hozzáállása. Előadóművészként Takács Nagy Gábor személyisége ragadott leginkább magával, azt a zeneiséget szeretném én is továbbadni a növendékeimnek, amit a vele való közös munkák során megtapasztalhattam.

Pedagógiai munkámban törekszem arra, hogy egységet teremtsek a technika, a hangképzés és a kifejezés tekintetében. Úgy gondolom, hogy ennek a három területnek az összhangja valamint a szeretetteli légkör az, ami segíthet abban, hogy a növendékeim ne csak sikeres, hanem boldog zenészek is legyenek.

 

Visszaugrás a navigációhoz