Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Monostori Gábor

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Monostori Gábor

1997 és 2002 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályának tanulójaként Keveházi Gyöngyi és Gulyás István tanítványa volt. Itt 2000-ben Bíró Sári Emlékdíjjal jutalmazták, és elnyerte a Hungaroton által meghirdetett tehetségkutató verseny Nagydíját.

 

2007 és 2008-ban a madridi Reina Sofia Escuela Superior de Música kamara főtanszakos hallgatója, ahol Ralf Gothóni és Eldar Nebolsin mellett rendszeres kurzusok keretében több ízben dolgozott Menahem Pressler és Bruno Canino irányításával. Ez idő alatt számos koncerten játszott kamaracsoportjával (Grupo Metamorfosis) Spanyolország-szerte, többek között a madridi Auditorio Nacional kamaratermében. Két ízben vett részt a Encuentro de Música de Santander fesztiválon, ahol Radovan Vlatkovic kürtművész partnereként lépett fel.

 

2009-ben Falvai Sándor és Némethy Attila irányításával szerezte művésztanári diplomáját a Zeneakadémián, majd 2010-től 2013-ig az Egyetem Doktoriskolájának ösztöndíjas hallgatója lett. Doktori fokozatát 2018-ban szerezte meg, disszertációját Frederic Chopin műveinek posztumusz közreadójáról, Julian Fontanáról írta.

 

2008. szeptemberétől tanít a budapesti Szent István Zeneművészeti Szakgimnáziumban, ahol 2015 és 2018 között az iskola igazgatóhelyettese volt. 2018-tól középfokon végzett munkája mellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene Tanszékének adjunktusa.

 

Bár pályájának fontos középpontja pedagógiai tevékenysége, zongoraművészként is aktív. Rendszeresen szerepel szólistaként és kamarazenészként egyaránt. Fellépett szólistaként Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Zeneakadémia Nagytermében, rendszeres közreműködője kortárszenei bemutatóknak.

Feleségével, Újházi Gyöngyi csellóművésszel önálló kamarazenei sorozatot szerveznek.

Visszaugrás a navigációhoz