Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Tihany 2022

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Tihany 2022

Két szűk esztendő (szerencsére nem hét!) után végre visszatértünk Tihanyba! Kedvenc nyári táborunk megrendezése mindig szervesen illeszkedett iskolánk pedagógiai programjába, de szakmai hitvallásához is egyszerre. Mélyen hiszünk a közösségi zenélés személyiség- és közösség-formáló erejében, ezért a koronavírus okozta leállás sokszorosan is hátrányosan érintette tevékenységünket. A járvány idején nemcsak alig folyt értelmezhető zenekari munka tanév közben, de nyári táborunk is elmaradt két egymást követő nyáron. Nem csoda, hogy ez a két év akár hétnek is tűnhetett, olyan nehezen éltük meg.

Ezen a nyáron végre minden úgy volt, ahogy szeretjük! Rengeteg zuglói fiatallal két turnusban, összesen négy együttessel mintegy kétszáz fiatal tartalmas nyári táborát rendeztük meg.

Részt vett a táborban a Zeneiskolai Szimfonikus Zenekar,   

a Tücsök-zenekar,

a Kabóca-zenekar,

és az Ütőegyüttes:

Bevállt szokásunkhoz híven a tábor valamennyi napján jutott idő próbára, pihenésre, fürdésre és napi térzenére egyaránt. Idei táborunkat az tette különlegessé, hogy zenekaraink repertoárjához friss darabokat kaptunk: Zarándy Ákos zeneszerző, a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa a „Varsói Felkelés” tiszteletére olyan lengyel dalok hangszerelését készítette el, amelyek a felkelés idején születtek és azóta is nagy népszerűségnek örvendenek. A hangszerelések két változatban is elkészültek, így a kis vonószenekarok és a szimfonikus zenekar is megtanulhatta ezeket. A térzenéken fel is csendültek a friss művek egy kis történelmi magyarázattal együtt, így nem csak a fiatalok, hanem a hallgatók is betekintést kaptak a lengyel történelem hősies epizódjába. A tábor során vendégül láttunk egy lengyel történelmet jól ismerő szakértőt is, aki a fiataloknak tartott előadást a felkelésről.

Táborunk megrendezéséhez támogatást kaptunk a Nemzeti Kulturális Alaptól és a Waslaw Felczak Alapítványtól.

További képek a táborból:

Támogatóink:

 

Visszaugrás a navigációhoz