Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Kőrösiné Belák Erzsébet

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kőrösiné Belák Erzsébet

1988-ban kitüntetéssel végeztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakán.

Diplomám megszerzése után 10 éven át tanítottam a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában.

Budapesti szakközépiskolai pedagógiai munkámat mintegy 30 éve a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumban kezdtem, azóta is ebben az intézményben oktatok, vezetem a billentyűs tanszakot. Ezzel párhuzamosan 15 éven át tanítottam a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában is.

A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium immár 15 éve ad otthont a „Tiéd a Steinway” című gyermek hangversenysorozatnak, melyet saját elképzelésem alapján hívtam életre és vezetek is. Az ezen a koncerten felfedezett gyerekek közül sokan ma már kollégák, zongoraművészek, pedagógusok.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában gyakorlatvezető tanárként vettem részt a zeneakadémista növendékek hospitációs gyakorlatának vezetésében.

Gyakran tartok továbbképzéseket, bemutató tanításokat itthon és külföldön egyaránt. (A környező országokon kívül Mexikóban és Kínában is.)

Rendszeresen zsűrizek hazai és külföldi ifjúsági versenyeken.

Nyaranta évről-évre meghívott tanára vagyok a Lotz János Nyári Egyetemnek, a Bozsoki Fesztiválnak, tartok kurzust Siófokon és a fővárosban is.

Növendékeim közül számosan zongoraművészek, tanárok, a hazai és külföldi zenei élet elismert szakemberei.

Visszaugrás a navigációhoz