Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Felvételi 2024/2025-ös tanévre

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Felvételi 2024/2025-ös tanévre

Szeretettel üdvözöljük leendő felvéteilzőinket és leendő diákjainkat!

Iskolánk, a „Szent István Konzi” ma Magyarország egyik legnagyobb és legsikeresebb zeneművészeti szakgimnáziuma. Egy nehéz időszakot követően szeptember óta ismét egykori – mára pincétől a tetőig megújult és kibővített – épületünkben folytatjuk a munkát. 

Érthető, hogy a felvételiket megelőzően minden továbbtanulásra készülő fiatal és szüleik arra törekednek, hogy minél pontosabb információk birtokában a lehető legjobb döntést hozzák a továbbtanulással kapcsolatban. Szeretnénk ehhez a döntéshez segítséget nyújtani.

Ennek egyik eszköze nyílt napunk, amely során betekintést kínálunk hétköznapi életünkbe minden érdeklődő számára. Idén reméljük, az új épületben egy ilyen nyüzsgő nap során is megtapasztalhatnak valamit abból a bensőséges hangulatból, amely iskolánkat jellemzi.

Másfelől azt szeretnénk, ha iskolánk eredményeit számszerűen bemutatva, objektív adatok alapján tudnák mérlegelni iskolánk teljesítményét. Ezért megosztunk Önökkel itt minden olyan statisztikát, amelyek ezt a tájékozódást segíthetik. 

Ilyenek pl. iskolánk tantárgyi átlageredményei az elmúlt években. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az átlagok folyamatosan javulnak és ez nem egyre engedékenyebb osztályozási gyakorlatunk eredménye, hiszen akkor az érettségi eredmények mást mutatnának: Az elmúlt évek érettségi átlageredményei.

Az utolsó néhány év országos kompetenciaméréseinek eredménye. (Itt szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy iskolánk messze az országos szakgimnáziumi átlag felett teljesít. Alapvetően humán beállítottságú intézményként a szövegértés területen még a gimnáziumi országos átlagot is meghaladjuk, de matematikából is csak kevéssel a gimnáziumi országos átlag alatt teljesítünk.)

Visszatérő kérdés: hogyan alakul a leendő kilencedikesek órarendje. Itt megtekinthetik a 9. évfolyam általános órarendjét, a legjellemzőbb hangszeres szakon tanuló diák szempontjából.

A közismeret szép eredményei mellett természetesen még nagyobb figyelmet kapnak a szakmai tárgyak eredményei. Ennek értékeléséhez ajánljuk az országos és nemzetközi versenyeken elért eredményeinket:

Versenyeredmények 2022/2023

Versenyeredmények 2021/2022

Versenyeredmények 2020/2021

Versenyeredmények 2019/2020

 

Ugyanígy figyelmükbe ajánljuk beiskolázási statisztikánkat:

Továbbtanulás 2023

Továbbtanulás 2022

Továbbtanulás 2021

Továbbtanulás 2020

A nyílt nap során lehetőség nyílik majd arra is, hogy minden olyan kérdésre választ kaphassanak egy szülői- és egy diákfórum keretében, ami addig megválaszolatlan maradt, viszont a leginkább jellemző kérdésekre megpróbálunk már előre válaszolni itt.

Általános felvételi információk

Előfelvételi információk

Nyílt nap 2023

Felvételi – Gyakran ismételt kérdések

Segítség a szolfézs felvételihez

 

Végül szeretettel ajánljuk figyelmükbe azt a bemutató-filmet, amelyet hagyományosan a Hangkultúra szakunk végzős diákjai készítenek minden évben, és a Nyílt nap előtt válik elérhetővé!

Rövid változat:

Iskolánk promóciós filmje

 

Visszaugrás a navigációhoz