Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Balogné Fodor Judit

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Balogné Fodor Judit

Salgótarjánban születtem. Édesapám hegedűtanár lévén korán közel kerültem a klasszikus zenéhez. Hosszú évekig hegedülni és zongorázni tanultam. A középiskolát már Budapesten, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnáziumában végeztem nyelvi tagozaton.

 

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán szereztem tanárképes bölcsészdiplomát 2002-ben germanisztika, 2003-ban anglisztika szakon. Az egyetem mellett és után az ELTE Egyetemi Koncertzenekarában hegedültem 2000-től 2005-ig.

 

Néhány évnyi nyelvtanítás után férjemmel, aki gitártanárként szintén tagja a tantestületnek, családot alapítottunk. Négy gyermekünk született, akikkel közel 10 évet töltöttem otthon. Legnagyobb gyermekünk csellistaként zenei pályára lépett, jelenleg ő is a Konzi diákja.

 

2019 óta vagyok a tantestület tagja. Német- és angol nyelvtanárként, osztályfőnökként dolgozom az intézményben.

Célom, hogy az angol mellett a német nyelvet is megszerettessem a gyerekekkel, s magas szintű nyelvtudáshoz segítsem őket. Nagy hangsúlyt fektetek a kommunikációs készség fejlesztésére.

 

A közép- illetve emelt szintű érettségire való alapos felkészítést fontos feladatomnak tartom. Mivel iskolánkban a tanulmányaikat külföldön folytatni szándékozó diákok legnagyobb hányada német nyelvterületen szeretne továbbtanulni, közös érdekünk, hogy sikeres, nemzetközileg elismert nyelvvizsgát tegyenek (Goethe-Zertifikat, TELC).

 

Osztályfőnökként alapvető fontosságúnak tartom a közösségépítést, az osztályban időnként kialakuló konfliktusok feloldását, illetve a gyerekek lelki egészégének folyamatos követését. Új hagyományt vezettünk be az ún. osztálykoncertek szervezésével teret adva a diákoknak, hogy egy-egy verseny vagy más megmérettetés előtt minél többször állhassanak színpadra, egymást is figyelemmel végig hallgassák, vagy akár kamaraprodukciókban együtt zenélhessenek. Ezeknek a koncerteknek mindig lelkes közönsége, pozitív visszhangja van.

 

Hiszek abban, hogy iskolán kívüli programok szervezésével közös élményeket szerezve (kirándulás, színház-, illetve koncertlátogatás, biciklitúra, piknik a Ligetben, karácsonyi sütizés, Advent Bécsben) kialakítható és megerősíthető a jó tanár-diák kapcsolat.

Visszaugrás a navigációhoz