Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Vedresné Gyermán Júlia

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vedresné Gyermán Júlia

A pécsi Művészeti Gimnázium hegedű szakát végezte 1986-1990-ig Papp György irányításával. 1991-ben nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hegedű szakára. Tanárai: Komlós Péter, Szabadi Vilmos, Devich Sándor, Rados Ferenc és Halász Ferenc voltak.

1996-ban művész-művésztanár diplomát szerzett.

Játszott a Rádiózenekarban, az ÁHZ-ban, a Weiner-Szász Kamarazenekarban, az Orfeo Zenekarban, a Danubia Zenekarban, az Ábrahám Consortban, az Osztrák-Magyar Haydn kamara Zenekarban, valamint a Pannon Filharmonikusoknál. Ez utóbbiban koncertmesterként is. Szintén koncertmesterként tevékenykedett a Jeunesse Musical nyári zenei táborában, Ligeti András vezetésével.

1994-ben az Akadémián több versenyen is kiemelkedően szerepelt. 1991-ben a Zeneakadémia kamarazenei versenyén hegedűduóval, 1993-ban vonósnégyessel nyert első díjat.

Számos mesterkurzuson vett részt: Zsigmondy Dénesnél Ammerlandban, Keszthelyen és Veszprémben; Ruha Istvánnál szintén Veszprémben, valamint Kovács Dénesnél Nyírbátorban.

A világ számos országában koncertezett: Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Szlovákiában, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Szerbiában, Hongkongban.

Számos CD felvételen közreműködik. A Kairosz kvartettnek megalapítása óta tagja.

2012-ben a Pannon Filharmonikusok szólamvezetője, több ízben koncertmestere. 2013-tól a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium tanára. A Zuglói Filharmónia koncertmestere.

Négy gyermek édesanyja.

Visszaugrás a navigációhoz